Haber

Çankaya’nın En Lezzetli Kursu

Çankaya Belediyesi’nin 21. yüzyılın toplu konutları olarak hizmet verdiği Çankaya Konutları’nda eğitimler devam ediyor. “Pastane Çırağı” kurslarının ardından Çankayalılardan büyük ilgi gören Zübeyde Hanım Çankaya Evi’nde bu yıl açılan “Aşçı Çırağı” eğitimleri de büyük ilgi görüyor.

Çankaya’nın en lezzetli kurslarının ilk dönemine Başkentli 150’den fazla kişi katılırken, kurslar Pazartesi hariç her gün 5 grup halinde gerçekleşiyor. Halk Eğitimi’nin uzman şefleri profesyonel mutfağın kurallarını ve lezzetli tarifleri Çankayalılara öğretiyor.

Çankaya Evleri’ndeki yeni döngü kurslarının yıldızı, bu yıl açılan “Çırak Börek” kursu ve “Çırak Aşçı” eğitimi oldu. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde yer alan Çankaya Evi’nin çağdaş mutfağında verilen eğitimlere Çankayalılar yoğun ilgi gösteriyor. Çankaya’nın en lezzetli kurslarının ilk dönemine Başkentli 150’den fazla kişi katılırken, kurslar Pazartesi hariç her gün 5 grup halinde gerçekleşiyor. Çankaya Halk Eğitimi’nin uzman şefleri profesyonel mutfağın kurallarını ve lezzetli tanımları Çankayalılara öğretiyor.

TAM DONANIMLI MUTFAKTA EĞİTİM ALIYORLAR
50 binden fazla Çankayalı’nın faydalandığı Çankaya Evleri’nde açılan “Aşçı Çırak” kursu, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde inşa edilen tam donanımlı mutfak sınıfında gerçekleştiriliyor. Eğitimler Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nin usta şefleri tarafından verilmektedir. Kursiyerler, ustalardan öğrendiklerini uygulayarak öğrenme fırsatı bulurken, birbirinden lezzetli yemekler ve lezzet dolu tabaklar hazırlamanın keyfini yaşıyor. Yıl boyunca üç dönem halinde devam edecek kurslardan da yararlanan Çankayalılar, eğitimlerin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Aşçı Çırağı” sertifikalarını alarak mutfak sektöründe çalışma imkanı da buluyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu